tiistai 12. maaliskuuta 2013

16 viikon harjoitusjakso alkoi (11.3. - 30.6.)


Vaikka kestävyysjuoksun harjoittelu onkin pitkäjänteistä, niin harjoittelu on silti hyvä pilkkoa pienempiin osiin ja lyhyempiin jaksoihin. Ja kun lyhyemmän harjoittelujakson päätteeksi asettaa vielä itselleen sopivan tavoitteen, niin sitä kohti jaksaa paremmin ponnistella. Jakson aikana juoksukilometrejä olen suunnitellut kertyvän noin 1.000 kilometriä eli ei mitenkään hirvittävän paljon, mutta tuon jälkeen kesäkuun lopussa tämän vuoden juoksukilometrien määrä olisi n. 1.600 kilometriä ja tavoitteena oleva koko vuoden juoksumäärä, 3.000 kilometriä, olisi tänä vuonna hyvinkin mahdollista saavuttaa.

Suunnittelin nyt itselleni 16 viikon harjoitusjakson, joka alkoi eilen 11.3. ja joka huipentuu sunnuntaina 30.6. veteraanien PM-kilpailuiden 10.000 metrillä, Norjan Mossissa. Moss sijaitsee n. 100 kilometriä Oslosta etelän suuntaan. Tarkoitukseni on juosta PM-kisoissa ensin perjantaina 5.000 metriä ja sen jälkeen vielä sunnuntaina kymppitonnin kilpailu, jossa tavoitteena on alittaa 37 minuutin raja.

Harjoitusjaksoon sisältyy monipuolisesti sekä pitkiä lenkkejä, lyhyempiä palauttavia lenkkejä ja vetoharjoittelua. Mäkiharjoitteluakin on jonkin verran mahdutettu mukaan. Tuon 16 viikon aikana tulen osallistumaan myös erilaisiin kilpailuihin, ensimmäiseksi 10 km:n pm-maantiejuoksuun Vantaalla 16.3. Vantaan Hakunilassa juostaan myös sekä piirinmestaruuskilpailut maastojuoksussa (4.5.) että veteraanien SM-kilpailut niin ikään maastojuoksussa (11.5.). Näihin molempiin minulla on tarkoitus osallistua.

Todennäköisesti juoksen myös yhden puolimaratonin kevään aikana, ykkösvaihtoehtona tässä vaiheessa on Taaborin hölkkä Tuusulassa.  Mahdollisesti käyn myös jossain muussa hölkässä kokeilemassa juoksuvauhtiani. Eniten odotan sitä, että ratakausi käynnistyy ja pääsee juoksemaan erimittaisia ratakilpailuja. Näitähän on tarjolla hyvinkin monipuolisesti koko loppukevään/alkukesän aikana. Ajatuksissani on tässä vaiheessa osallistua ainakin yhteen kilpailuun kaikilla seuraavilla matkoilla: 1.500 m, 3.000 m, 5.000 m ja 10.000 m. Näin saisin kokemusta ratajuoksusta ja eri vauhdeista ennen Norjan matkaa. Kesäkuun alkuun mahtuu myös viikon kalastusreissu tuonne pohjoiseen Suomeen (Kairijoelle), jossa tulee todennäköisesti juostua normaalia vähemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti