tiistai 30. huhtikuuta 2013

Maastokilpailuja ja kesän ratakautta odotellessa


Nyt on kulunut lähes puolet 16 viikon harjoittelujaksosta ja on aika päivittää kuulumiset.

Harjoitteluni on sujunut kokonaisuudessaan lähes suunnitelman mukaisesti. Vajaan viikon flunssajakso häiritsi harjoittelua maaliskuun loppupuolella, mutta muuten olen edennyt kutakuinkin suunnitellun mukaisesti. 16.3. kävin kokeilemassa vauhtiani Aktia -cupin osakilpailussa Vantaalla, jossa juostiin samalla pm-tiejuoksut. Oma aikani oli 39.45 (tavoitteen ollessa 40 minuutin alitus). Juoksu sujui kohtuullisen hyvin, tosin jälkimmäisellä puoliskolla vauhtini vähän hidastui, mutta sain kuitenkin jonkunlaisen loppukirin aikaiseksi ja ohitin minut aiemmin ohittaneen kilpakumppanin.

Ohjelman mukaisesti kovempien harjoitusten vauhdit ovat hiljalleen kasvaneet ja mukaan on tullut myös 2.000 metrin vetoharjoitukset. Olen pysynyt ohjelman mukaisissa vauhdeissa aika hyvin mukana ja jatkan harjoitteluani hyvillä mielin. Viime viikolla juoksin harjoituksissani 5.000 metriä 19.08 ja eilen 10.000 metriä 39.23. Noista ajoista pitäisi saada puristettua vielä aika paljon pois kesäkuun loppuun mennessä, mutta eiköhän ajat tule paranemaan kun saan vähän kilpailuja alle ja vetoapua kisaan.

Ensi lauantaina (4.5.) on vuorossa pm-maastojuoksut Vantaalla ja siitä viikon kuluttua veteraanien SM-maastot samassa paikassa. Matkana molemmilla kerroilla 6 km. Viime vuonna pm-maastot olivat samassa paikassa ja oletettavasti samalla reitillä, joten vertailuaikakin on olemassa. Viime vuoden aikani oli vaatimaton 26.50, joten eiköhän tuo aika tule reippaasti paranemaan. Tavoitteena olisi alittaa 24 minuuttia molemmilla kerroilla.

Huhtikuukin loppuu jo tänään ja harjoituskilometrejä on tänä vuonna tullut juostua hiukan yli 1.000 kilometriä, joten olen edelleen tavoitteeni mukaisessa tahdissa (3.000 km vuoden 2013 aikana). Kesän aikana kilometrejä kertynee vähän vähemmän, mutta kiristetään sitten taas tahtia syksyllä.

Ensimmäinen ratajuoksu olisi suunnitelman mukaan 25.5. juostava 5.000 metriä Eläintarhan kentällä. Siitä se sitten lähtee ratakausi, joka kestänee tuonne syyskuun alkupuolelle. Näillä näkymin viimeinen ratakilpailu tulisi olemaan 10.9. Hakunilan kentällä, Vantaalla juostava 5.000 metriä. Tuohon väliin mahtuu monta kilpailua ja kesästä nauttimista.

Nyt toivotan kaikille Rauhallista Vappua ja lämmintä kevään jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti