tiistai 5. maaliskuuta 2013

Teneriffan juoksuleiri 10.-24.2.2013
Suuntasin 10.2. aamulla kuuden aikoihin kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää ja sieltä lentäen kahdeksi viikoksi Playa de las Américasiin, Teneriffalle. Olin suunnitellut itselleni kahden viikon juoksuleirin, jonka aikana tarkoitukseni oli juosta 250 kilometriä, kasvattaa peruskuntoa ja nauttia kerrankin sopivan lämpimistä olosuhteista. Menomatka sujui hyvin ja olin hotellihuoneessani paikallista aikaa kutakuinkin kello 15.30. Siinä sitten tein pikaisesti vaatteiden vaihdon ja pinkaisin saman tien ensimmäiselle lenkille rantakadulle. Juoksu tuntui hyvältä vaikka takana olikin reilut 6 tuntia ensin lentokoneessa istumista ja sen jälkeen vielä puolen tunnin bussimatka. Tein alkuun noin 10 kilometrin lenkin ja nautin lämpimästä meri-ilmastosta täysin rinnoin.

Tämän jälkeen päivärytmini muotoutuikin helposti seuraavanlaiseksi: herätys klo 8 ja aamulenkille viimeistään klo 9. Lenkin ja suihkun jälkeen söin kunnon aamupalan huoneessani ja syömisen jälkeen siirryin joko altaan reunamille makoilemaan, nauttimaan auringosta ja lukemaan tai vaihtoehtoisesti joka toinen päivä kävin lähikahvilassa juomassa kahvia ja lukemassa kotimaan uutisia netistä ja vasta sen jälkeen menin altaan reunamille. Välillä pulahdin altaaseen uimaan ja rentouttamaan jalkoja. Päivätorkkujen jälkeen lähdin tekemään toisen lenkin yleensä iltapäivällä kolmen maissa. Sitten illalla ensin vähän kiertelemään kaupungille ja jossain vaiheessa syömään hyvin, aika usein tulikin syötyä pihvi ja nautittua sen kanssa olutta tai punaviiniä.

Ensimmäisellä viikolla pidin tiistain vapaata kun oikean jalan nilkan/sääriluun kohdilla tuntui vähän kipua ja pelästyinkin jo, että eivät kai jalat nyt vielä lopettaneet yhteistyötä kanssani. Keskiviikkona pystyin kuitenkin taas tekemään normaalit kaksi lenkkiä vaikka pientä kipuilua vielä tuntuikin. Onneksi ei mitään sen vakavampaa ilmaantunut ja voin jatkaa suunnittelemaani harjoittelua edelleen. Normaalisti lenkkieni pituudet vaihtelivat 8 – 15 kilometrin välillä, poikkeuksena sunnuntai 17.2., jolloin juoksin aamulla 21 kilometrin lenkin ja pidinkin sitten loppupäivän vapaata. Tähän mennessä oli kertynyt 140 juoksukilometriä ja olin siis hyvinkin tavoitteeni mukaisessa vauhdissa.

Toisen viikon aloitin taas vanhaan malliin eli maanantaina ja tiistaina kaksi lenkkiä ja sen jälkeen keskiviikko oli juoksusta vapaa päivä. Silloin tein kuitenkin 3 tunnin kävelylenkin, kohteena Montana de Guaza. Ensin kävelin rantakatua pitkin Los Cristianosiin ja sieltä lähti osin aika kivinen serpentiinipolku kohti huippua. Montana de Guaza -vuoren huipulle (430 m) päästyäni nautin jonkin aikaa maisemista (näkymät olivat kyllä kaiken vaivan arvoiset). Paluumatkan tein laskeutumalla vuoren toiselle puolelle ja sieltä sitten paikallisbussilla takaisin las Américasiin. Kävin tuon kävelylenkin jälkeen hierojalla, joka käsittelikin jalkani taas rentoon ja hyvään kuntoon. Torstaista lauantaihin jatkoin samaa kahden lenkin tahtia ja lauantain iltapäivälenkin jälkeen mittarissa oli 250,6 kilometriä eli juuri tavoitteeni mukainen matka. Päätin jättää sitten sunnuntaiaamun lenkin tekemättä ja antaa kropalle aikaa levätä ennen paluulentoa, jonne bussimatka hotellilta alkoi puoli kahdeltatoista. Paluulentokin sujui taas ihan mukavasti ja olin lopulta kotona 24.-25.2. välisenä yönä aika tarkkaan puoliltaöin. Onneksi ihana vaimoni kävi minut kentältä noutamassa eikä tarvinnut jonottaa taksia J.

Maanantaiaamuna kello soi seitsemältä ja herääminen tuntui tosi vaikealta. Aikaeroa ei ollut kuin kaksi tuntia, mutta silti se tässä kohtaa vaikutti. Olin herännyt kahden viikon ajan kahdeksalta (Suomen aikaa kymmeneltä) ja nyt pitikin herätä jo kolme tuntia aikaisemmin, niin se ei ainakaan yhtään piristänyt oloa. Sen lisäksi edellisen yön unet olivat kuitenkin jääneet aika vähiin myöhäisen kotiintulon takia. Jaksoin kuitenkin nousta, palata arkeen ja lähteä taas töihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti