tiistai 20. toukokuuta 2014

Kevään kuulumiset

Kirjoitin viimeksi helmikuun puolivälissä siitä kun päätin lopettaa kilpaurheilu-urani. Päätös on pitänyt ja olen tehnyt kaikkea muuta paitsi juossut.

Helmikuun alkupuolella kävin venemessuilla Helsingissä ja muutaman päivän harkinnan jälkeen tilasin veneen. Onhan se ollut ajatuksissa jo jonkin aikaa, mutta ei sitä ollut tarkoitus ostaa ihan vielä. Nyt eteen tuli kuitenkin sen verran hyvä tarjous, että sitä ei voinut sivuuttaa. Ensimmäinen veneeni on Terhi 475 Twin C eli vajaat 5-metrinen tuplapulpetilla varustettu vene. Moottorina on Hondan 50 heppanen. Varusteina lisäksi mm. Humminbirdin plotteri. Vene laskettiin vesille toukokuun alkupuolella ja nyt olen ehtinyt ensimmäiset lenkit ehtinyt sen kanssa tekemään. Vene majailee toistaiseksi Keilaniemessä ja pisin lenkki on toistaiseksi tehty Porkkalanniemelle. Niin ja onhan veneellä tietysti nimikin... Nereus. Nimi tulee Kreikan mytologiasta. Ja kuten kaikki varmaan tietävätkin niin Nereus oli Pontoksen ja Gaian, meren ja maan, vanhin poika.

Nereus odottelemassa kuljetusta vesille
 
Nereus laiturissa


Kävin kevään ajan opiskelemassa Rannikkolaivurin tutkintoa ja huhtikuun lopulla suoritin tentin. Tulokset olivat aika mairittelevat eli sain täydet pisteet 30/30. Ensi syksynä olisi tarkoitus lähteä opiskelemaan seuraavaa tasoa eli Avomerilaivurin tutkintoa.

Täytin myös kevään aikana pyöreitä vuosia eli 50. Se osui sopivasti pääsiäistä edeltävälle viikolle ja lähdimmekin vaimoni kanssa viettämään syntymäpäiviäni ja samalla pidennettyä pääsiäislomaa Nizzaan. Lahjojakin sain eli mm. Suomenlahden merikarttasarjat ja veneilykiikarit.

Hotellin parvekkeella Nizassa 16.4.
Nizzan rantaa

Mallia Nizzan satamassa olevista veneistä
Nizza ylhäältä nähtynä
Nizzasta löytyi myös vesiputous
Poikkesimme lomalla myös Monacossa, jossa autokanta oli "vähän" erilainen kuin mihin koto-Suomessa on tottunut.

Mm. Maserati ja Porsche

Rolls-Royce

3 Ferraria Casinon edessä
Ja koska en ollut saavutettavissa syntymäpäivänäni, niin sain lahjoja vähän perästäpäinkin.
Vaimoni kaksostyttäret miehineen lahjoittivat minulle upean käsin taotun ja muutenkin täysin yksilöllisesti tehdyn puukon.
Lahjapuukko
Kaksi veljeäni ja yksi siskoni porukoineen sekä äitini olivat taas teettäneet minulle käsityönä tehdyn yksilöllisen kellon, johon oli kuvattu viime kesänä Kairijoelta saamani 3 kilon taimen.

Lahjakello
Nyt odotellaan lämmintä kesää ja veneretkiä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti