perjantai 9. huhtikuuta 2021

Arin vaaliteesi nro 2

Huolehditaan vanhuksista heitä kunnioittaen:

- Tarjotaan laadukkaita hoitopalveluja kotona asuville vanhuksille

- Rakennetaan palveluasuntoja vanhuksille, jotka eivät enää pysty asumaan kotona

 

Akuuteinta on saada rokotettua kaikki ikäihmiset koronan varalta mahdollisimman pikaisesti. Monet vanhukset ovat kärsineet koronapandemiasta ja siihen liittyvästä yksinäisyydestä erityisen paljon, kun eivät ole päässeet tapaamaan lapsiaan ja lapsenlapsiaan yli vuoteen.

Kotihoito tukee omassa kodissa asumista neuvonnan, ohjauksen, hoidon sekä kuntoutuksen avulla. Kotihoidosta tarjotaan tukea silloin kun omat voimavarat eivät kaikkiin arjen asioihin enää riitä. Kotihoito on laaja käsite, johon kuuluvat kotikuntoutus, kotipalvelut, kotisairaanhoito ja muut kotiin tuotavat palvelut, kuten esimerkiksi ateria- ja kuljetuspalvelut.

Kotihoitoa on saatavissa tarpeen mukaan joko tilapäisesti tai säännöllisesti.

Kotihoitoon voidaan rinnastaa omaishoito, johon on saatavissa määrättyjen kriteerien täyttyessä tukea. Täytyy muistaa, että myös omaishoitajille on tarjottava tukipalveluja. He tekevät raskasta ja tärkeää työtä omaistensa eteen hyvinkin pienellä korvauksella.

Niille ikäihmisille, jotka eivät enää pärjää kotona edes kotihoidon tai omaishoidon avustuksella tulee tarjota palveluasunto. Palveluasuntojen tarve kasvaa jatkuvasti väestön ikääntyessä ja niitä täytyy rakentaa myös kaupungin toimesta, ei voi jättäytyä liikaa yksityisten palveluntarjoajien varaan. Jos henkilö tarvitsee paljon huolenpitoa ja hoivaa on mahdollista hakea tehostettuun palveluasumiseen. Näissä yksiköissä on terveydenhuollon ammattilaiset paikalla ympäri vuorokauden. Tehostettua palveluasemista on tarjolla sekä kaupungin omissa että yksityisten palveluntuottajien hoivakodeissa.

Lopuksi on pidettävä huolta, että Espoossa vanhuspalvelulain mukainen hoitajamitoitus toteutuu. On kyse sitten kaupungin tai yksityisen palveluntarjoajan asunnoista.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti